Mètode Pilates

Els beneficis de la pràctica del Pilates

Estilitzar la figura: Fa anys aquest mètode era usat per ballarins. Moltes vegades em pregunten si el Pilates s’aprima, és clar que augmentes més el metabolisme practicant Pilates que assegut llegint, però encara que no perdis quilets si lluiràs una figura més bonica i estilitzada.

Tonificar evitant lesions: Treballes la musculatura de forma concèntrica i excèntrica creant una musculatura forta i ellongada. No crearàs un gran volum però si una musculatura forta i definida.

Corregir males postures: El treball de Pilates es fa en una correcta alineació de manera que integraràs aquesta posició correcta per a la teva vida diària.

Prevenir mal d’esquena: Tenir la columna ben alineada i fort evitarà contractures davant un esforç i les vèrtebres no patiran una pressió excessiva, evitant així lesions òssies.

Mantenir o augmentar la flexibilitat: Les contraccions excèntriques, és a dir, aquelles en què el múscul es contreu augmentant la seva longitud ens ajudaran a mantenir-nos flexibles. I com no, molts dels exercicis de Pilates són estiraments.

Relaxació i consciència corporal: Coordinar la respiració amb el moviment et fa connectar cos-ment deixant de banda la resta de pensaments per concentrar-te en el treball corporal que estàs fent.

Dóna una ullada al menú i demana cita!

Els 6 principis del Pilates

1. Powerhouse o centralitzacióLa força del centre és imprescindible en el mètode del Pilates, abans de realitzar qualsevol moviment ens concentrem en activar el centre del cos usant aquesta energia per executar el moviment.

2. Respiració: La respiració és costal, evitarem l’abdominal, ja que l’abdomen ha d’estar en contracció. Els exercicis estan coordinats amb la respiració seguint el seu ritme.

3. Precisió: Els exercicis són executats amb concentració i des del centre aconseguint moviments correctes, precisos i controlats, els moviments s’han de realitzar tal com l’instructor ensenya.

4. Concentració: Mantenir la ment a la feina que estàs fent és fonamental per treure el màxim partit de l’exercici. La connexió cos-ment fa tenir consciència de cada part del cos.

5. Control: A la pràctica hi ha zones del cos que hem d’estabilitzar i d’altres mobilitzar-les amb fluïdesa. Els exercicis han de ser adequats al nostre control encara que ens posem reptes per millorar-lo. Prima la qualitat a la quantitat de repeticions.

6. Fluïdesa de movimentEls moviments estan dissenyats per donar-te flexibilitat i habilitat, es reflecteix a l’hora de caminar, etc. Els moviments han de ser rítmics i harmoniosos.

Sabies que antigament es deia Contrología?

Actualment el coneixem com El Mètode Pilates però el seu creador, Joseph Pilates, va cridar a la seva tècnica Contrology.

Joseph Pilates (Alemanya 1880-Nova York 1967) va usar els seus coneixements de gimnàstica, ioga, circ i anatomia per crear exercicis de Contrology per a la seva pròpia pràctica.

Durant la 1a Guerra Mundial va ingressar en un camp de concentració on va practicar el seu mètode amb la resta de presos, i va ser allà on treballant a l’hospital amb malalts enllitats va començar a aplicar el seu mètode usant molls i sistemes de politges que, posteriorment, milloraria creant les màquines de Pilates que actualment coneixem.

Va desenvolupar el seu mètode a Alemanya i a Anglaterra, però on va guanyar gran popularitat va ser a Nova York, on en l’actualitat continua el seu Studio de Pilates gestionat per Sari Mejias i Daria Pace, filla i néta d’una de les deixebles de J.H. Pilates, Romana Kryzanowska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Diferència entre Pilates Studio i Pilates Mat

Pilates es pot practicar amb màquines, Pilates Studio, o sense elles, Pilates Mat.

Les màquines originals de Pilates Studio són:

  • Reformer
  • Trapezi o Cadillac
  • Barril
  • Chair

Si practiquem Pilates Mat, farem els 34 exercicis que va crear Pilates amb les seves variants en matalàs, però també podem fer servir complements:

  • Cercle o Aro de Pilates
  • Pilotes
  • Pilotes gegants o Fit Ball
  • Cintes elàstiques

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Com deia Joseph Pilates: “En 10 sessions sentiràs la diferència, en 20 sessions veuràs la diferència i en 30 sessions el teu cos hauràs canviat”

Josep Pilates no podia pensar en aquell moment que la sèrie d’exercicis que ell va crear per a la seva pròpia practica s’arribessin a practicar per tot el món. Ell va viure l’auge del seu mètode per una part del món però per a molts de nosaltres ens va arribar quan ell ja havia mort.

Ens va donar tot un art d’expressió corporal, amb moviments estilitzats i encadenats en què tot el cos treballa de manera fluïda. I per a tots els públics sense límits d’edat: tant si tens 20 anys com 75 anys podràs practicar el mètode Pilates, et caldrà un monitor que et guiï i en funció de la teva condició física i consciència corporal incorporar-te en grups més o menys nombrosos.

Dóna una ullada al menú i demana cita!